Lag din egen hjemmeside

hjemmesideHvis du har ditt eget hjemmesida eller en blogg kan du få god ekstra inntekt. Man kan tjene mye penger på sine egne nettsted ved å annonsere affiliate programmer. Du kan lese mer om affiliate programmer i vår del kalt affiliate. Dette kapitlet handler om hvordan du starter med en nettside for å gjøre det så enkelt som mulig, men også de muligheter som finnes for noe mer avansert.

Hva liker du?

Det er svært vanskelig å tjene penger i det hele tatt hvis du ikke skriver om noe du liker eller ikke har større kunnskaper om. Å begynne å tjene penger på hjemmesiden din kan ta så mye som et år hvis du er aktiv på nettstedet og enda lenger hvis du er aktiv. Men det kan også gå raskt hvis du er dyktig. Alt er avhengig av emnet, hvis det du skriver er verdsatt av leseren, og hvis de stanner lenger for å lese mer. Er du en bilmekaniker og har som hobby til å restaurere gamle biler, er det en unik mulighet å starte en blogg der du skriver om gjenoppbyggingen. Ikke glem å ta bilder, det er verdsatt av lesere.


Akkurat nå er det ingen slike blogger i Norge, så du ville være først med det hele, noe som betyr at du i løpet av kort tid ville ha flere besøkende. Alle besøkende er potensielle kunder, når du restaurert bilen, vil du helt sikkert lett kunne selge den til en leser, eller har du kanskje planlagt å åpne en virksomhet på Internett hvor du selger bildeler for gamle og nye biler? Kanskje du ønsker å gi kurser i hvordan du fikser gamle biler? Mulighetene er uendelige, men du må starte en eller annen sted, og selv om du ikke åpne en virksomhet eller å bli lærer direkte, kan du tjene penger med google adsense. Hva dette er beskriver vi i kapittelet som heter google adsense.


Som oppsummering: vi anbefaler deg, som fremtidig internett millionær, å begynne med å skrive en side med et emne du liker og kan bruke tid på, trafikk vil komme, men du må jobbe for å komme dit.

Hvordan gjør jeg for å lage min nye side?

Hvis du vil opprette en blogg, som den med bil ideen jeg hadde ovenfor der en person kunne resturera en bil og publisere det hele på sin blogg, er den enkleste måten å åpne din egen gratis blogg på gratis tjenester som:


Blogger.com
Wordpress.com
Blogge.no

Du får en gratis blogg med din egen adresse f.eks bilmekaniker.wordpress.com. Den eneste ulempen er at disse gratistjenestene kan når som helst stenge bloggen din, hvis de tror at du bryter reglene, og du blir kvitt alt innholdet og jobb, med mindre du har laget kopier av alt. Dette er nettopp hvorfor det anbefales at du starter din egen blogg med din egen side.

Nedenfor hjelper jeg deg med noen få enkle trinn for å lage din egen side hvor du selv bestemmer.

Webhotel og domene

Et webhotell er en server der du kan lagre all informasjonen din. Når noen besøker  www.dinsajt.se, kobles de direkte opp mot webhotellet som gir leserne tilgang til din side. Alle sider, all informasjon som du har drives via en server eller et webhotell hvor du er online 24 timer i døgnet hver dag hele året, så lenge du betaler gebyret. Gebyret avhenger av hvor mange sider du har oppe og hvilken ekstra tillegg du vil ha. Hvis du bare har en side i gang, vil det ikke koste mye, og det er en god investering. Vi motiverer hvilke webhoteller vi liker, hvorfor og hvilke priser de har, i kapittelet kalt webhotell.


Domenet kan du alltid kjøpe fra webhotellet du velger, spesielt hvis du tar noen av våre anbefalte alternativer. En .no domene koster rundt 100 kroneri året, men denne prisen varierer avhengig med hvilke kampanjer som er aktuelle. For en stund kunne jeg få tak i domener for 20 svkr stk og en gang fikk jeg en .no domene gratis. Husk å prøve nisje domenenavnet ditt slik at det er konsistent med hensyn til hva du skriver. I eksempelet ovenfor hadde jeg valgt BilRestaurering.no eller BilRestaureraren.no. Du må også huske at du ikke kan ha et domene uten vert. Eller ja, det kan du, men i dette eksempelet kan du ikke det fordi du ønsker å begynne med hjemmesiden din, og det krever et webhotell.

Design og koding

Du trenger ikke å ha noen spesiell html kunnskaper for å starte ditt første nettsted. Jeg hadde f.eks.  ingen kjennskap i det hele tatt om hjemmesider for noen år siden, men som jeg har jobbet mer og mer med det jeg ble bedre og bedre på det, og jeg prøvde å ikke engang. Den enkleste måten å få et design til nettstedet ditt er å søke på google etter free css templates, og velge en design fra de tusenvis som tilbys gratis online. Hvis det er en blogg som ditt nettsted ska bli, søk etter free wordpress designs og du vil finne massevis av design som er enkle å skape til din blogg. Vi søker på engelsk fordi utvalget blir mye større.


Nå som du har funnet din design, må du kunne finne et program som lar deg skrive og endre ting på nettstedet. Dette gjelder bare for sider som ikke er blogger, blogger bruker programvare fra wordpress.com. Du kan lese mer om wordpress i kapittelet som heter Start blogg.


Et program vi anbefaler CoffeeCup Html Editor. Det koster ikke mye, er svært funksjonell og enkel å bruke selv for nybegynnere. Vi må erkjenne at vi ikke kun anbefaler dette nettstedet på grunn av den glimrende programvaren. Vi tjener penger ved å anbefale kunder Coffeecup, inntektene er dog ikke store, og prisen er det samme overalt, så hvorfor sjekke nettsiden som hjelper deg med ditt første hjemmeside? Coffeecup leveres med guider om hvordan du skal laste opp tekst, lage linker, sette inn bilder og mye mer. Du kan gjøre det meste ved å klikke og ikke trenger å skrive mye mer enn tekst.

Når den første siden er klar

Laste opp den på din hjemmeside! Alle bilder skal plasseres i f.eks dinsajt.no/bilder/ eller i dinsajt.no/bilder/. Alt annet skal direkte inn i rooten på hjemmesiden, din hjemmekatalog. Første siden heter alltid indeks, ellers vet ikke explorer og mozilla firefox hva som er den første siden. Ta forsiden av din side, endre navnet til indeks og laste den opp i rooten på webhotellet hvor domene finnes.

 

Hvis du vil laste opp din hjemmeside trenger du et såkalt FTP program. Det vil kontakte ditt webhotell, så ingen andre kan snike inn, og lar deg laste opp alle filer, bilder og tekst du vil ha. Når du oppretter et webhotell får du en adresse: host: som vanligvis er en rekke tall etterfulgt av litt tekst, og et login: brukernavn, et passord: password og deretter er det bare å sette i gang.

Det finnes flere ftp programmer på nettet, men vi vil anbefale Coffeecup FTP client, som fungerer glimrende og er lett å bruke.

Hvis du har lastet opp på nettsiden riktigt, hvor index.html eller index.php er den første siden av hjemmesiden, kan du nå gå inn på www.dinsajt.no og se resultatene. Det kan ta et par prøver å få styr på utseendet, du vil sannsynligvis endre designen av et par ganger, men du har et nettsted der du kan tjene penger og den vanskelige delen er fullført.


Meny

Annonser:
Vinn Penger Metoden
Tjene mye penger på Internett.
€300 og €800 per dag
www.vinnpenger.com